Zákaznícka linka:

Telefón: 0948 121 328

Email: ebrat@ebrat.sk

Osvedčený recept na bezlepkové palacinky

Osvedčený recept na bezlepkové palacinky

Kto nemá rád palacinky?! Vieme, že veľa ľudí nemôže jesť lepok, ak patríte k takýmto ľuďom alebo ich poznáte - tento recept sme pripravili s ohľadom na vás. Čo je lepšie ako tento vynikajúci, sladký palacinkový koláč potretý vašim obľúbeným džemom?

Perfektné na raňajky, obed alebo popoludňajší čaj

Existuje niečo lepšie ako tento vynikajúci, sladký palacinkový koláč potretý obľúbeným džemom, krémom alebo pokrytý čerstvým ovocím? Slintám len pri pomyslení na tieto pochúťky. Čo však v prípade, že človek nemôže konzumovať určité jedlá - v tomto prípade máme na mysli tie, ktoré obsahujú lepok - ktoré sa používajú na výrobu palaciniek? Je to dôvod, aby ste sa úplne vzdali svojich obľúbených jedál? Rozhodne nie! V súčasnosti je na trhu veľa náhrad, ktoré môžu bezpečne používať ľudia, ktorí zo zdravotných dôvodov nemôžu konzumovať určité výrobky. Pre ľudí s celiakiou už boli vynájdené stovky bezlepkových výrobkov. Vďaka tomu sa nemusia vzdať svojich obľúbených pochúťok. Ba čo viac, môžu dokonca začať experimentovať v kuchyni a skúšať stále nové a nové jedlá! V tomto príspevku vám chceme ukázať, ako pripraviť bezlepkové palacinky.

Bezlepkové, ale rovnako chutné

Lepok je obsiahnutý v pšeničnej múke, ktorá sa najčastejšie volí na výrobu palacinkového cesta. Ľudia, ktorí nekonzumujú lepok, sú nútení hľadať alternatívy k potravinám vyrobeným z pšenice, jej rôznych odrôd, raže, jačmeňa a tritikale. Našťastie sú v obchodoch dostupné aj bezlepkové múky. Budú uvedené nižšie - kukuričná múka, zemiaková múka, ryžová múka, ale aj pohánková múka, ovsená múka, kokosová múka a cícerová múka. Výber je naozaj obrovský! Mnohé z nich nájdete na eBrat.sk. V našom obchode nájdete aj himalájsku soľ, ktorá sa kvôli svojej farbe často nazýva „ružová“. Táto soľ je známa pre svoje úžasné vlastnosti - odstraňuje toxíny z tela, ale tiež upokojuje črevné ochorenia. Obchod eBrat navyše ponúka aj trstinový cukor alebo jeho zdravšie alternatívy - erytrol alebo xylitol. V nižšie uvedenom recepte sa kokosový olej objaví úplne na konci. Tento produkt nájdete aj v našom obchode. Pozývame vás, aby ste sa oboznámili s našou ponukou!

Na výrobu vynikajúcich bezlepkových palaciniek budete potrebovať:

Ako pripraviť bezlepkové palacinky?

Príprava bezlepkových palaciniek nie je vôbec zložitá a ich príprava sa nijako nelíši od tých tradičných. Začnite preosiatím múky - neskôr bude cesto nadýchanejšie. Potom do misy s múkou (okrem kokosového oleja alebo masla) pridáme zvyšok surovín a rozmixujeme ich na hladké cesto. Potom nalejte do hmoty rozpustený tuk a cesto znova premiešajte alebo rozmixujte. Potom, čo sa ingrediencie spoja, odstavíme asi 30 minút. Po uplynutí tejto doby panvicu rozohrejeme a začneme smažiť palacinky - stačí nalejte do panvice trochu cesta a chvíľu ich z každej strany osmažte. Po orestovaní palacinky natrieme krémom alebo džemom, ktorý máš rád. Alebo možno máte radšej šľahačku s ovocím? Je tu sloboda. Okrem toho môžete pripraviť aj slané palacinky, ale v takom prípade by ste do cesta nemali pridávať cukor.

Dúfame, že použijete recept uvedený vyššie a vaše palacinky budú chutiť ako žiadne iné!

Tag cloud
viac viac
nahor
Shop is in view mode
Zobraziť plnú verziu stránky
Sklep internetowy Shoper.pl