Zákaznícka linka:

Telefón: 0948 121 328

Email: ebrat@ebrat.sk

Kyselina L-askorbová a jej všestranné vlastnosti

Kyselina L-askorbová a jej všestranné vlastnosti

Kyselina L-askorbová alebo populárny vitamín C je zlúčenina, ktorá hrá veľmi dôležitú úlohu pri správnom fungovaní ľudského tela. Okrem toho má aj ďalšie použitie, ktoré vám umožní používať ho nielen na udržanie dobrého zdravia. Kyselina L-askorbová má aj ďalšie výhody. 

 

Antioxidačné vlastnosti kyseliny askorbovej

Vitamín C je prírodný antioxidant. To znamená, že podporuje ľudský imunitný systém, ale tiež pomáha predchádzať rakovine a kardiovaskulárnym chorobám. Antioxidačné vlastnosti tiež umožňujú použitie kyseliny L-askorbovej ako potraviny predlžujúcej trvanlivosť.

Zlepšenie stavu pokožky a šliach

Kyselina L-askorbová je nevyhnutná v procese biosyntézy kolagénu. Ako viete, je to hlavný proteín spojivového tkaniva, teda stavebný materiál šliach. Úbytok kolagénu vedie k tvorbe vrások a tiež znižuje pružnosť pokožky, ktorá sa starnutím znižuje. Inými slovami: menej vitamínu C znamená pre náš vzhľad roky navyše.

Zdravé a silné zuby

Nie veľa ľudí vie, ale vitamín C má veľký význam pre stav našej ústnej dutiny. Ničí baktérie, ktoré sú zodpovedné za zubný kaz. Známy skorbut spôsobuje krvácanie z ďasien a stratu zubov, preto je obzvlášť dôležité vyhnúť sa nedostatku vitamínu C.

Podpora pre športovcov

Fyzicky aktívni ľudia veľmi dobre vedia o výhodách vitamínu C. Kyselina L-askorbová podporuje nielen spaľovanie tukov, ale pomáha aj pri regenerácii a hojení rán. Okrem toho počas tréningu zvyšuje vytrvalosť tela a po cvičení pomáha znižovať účinky cvičenia, ktoré sa môžu prejaviť v podobe boľavých kĺbov. U aktívnych ľudí je potreba vitamínu C vyššia ako u ľudí, ktorí vedú statický životný štýl.

Doplnok k bazénovej vode

Pre niekoho to môže byť prekvapenie, ale kyselina L-askorbová je skvelá na odfarbenie vody v bazéne. Vďaka svojim vlastnostiam asimilácie železa vitamín C redukuje ióny železa, ktoré sú zodpovedné za nevzhľadné zafarbenie vody. Vďaka tomu sme schopní rýchlo a lacno získať kryštalickú, azúrovú vodu. Dôležité je, že na dosiahnutie skvelých výsledkov stačí relatívne malé množstvo kyseliny askorbovej. Je tiež dôležité, aby sa takýto účinok dosiahol prirodzeným spôsobom bez pridania chemických látok.

Väčšina ľudí si spája vitamín C hlavne s podporou imunity v jesennom a zimnom období. Je to samozrejme správny prístup a odolnosť voči chorobám je jednou z hlavných výhod. Vitamín C sa však dá využiť aj mnohými inými spôsobmi.

Nech je to produkt, ktorý je vždy k dispozícii v našej domácnosti, v prospech celej rodiny.

 

Tag cloud
viac viac
nahor
Shop is in view mode
Zobraziť plnú verziu stránky
Sklep internetowy Shoper.pl